ProTipster Kladioničarske Novosti

Upravljanje novcem ključno je za uspjeh u klađenju

Upravljanje novcem ključno je za uspjeh u klađenju

Većina se nas kod klađenja fokusira na raznorazne sisteme i strategije za koje smatramo da nam mogu donijeti profit. U biti to je i logično jer ukoliko nemamo dobar sustav klađenja profit će izostati?

Upravljanje rizikom

Mnogo manje pozornosti obraćamo na tzv. “money management” ili upravljanje financijama. Upravo taj aspekt često je podcijenjen, a on dijeli one koji od klađenja mogu zarađivati od onih kojima je klađenje samo zabava za vikende. Dobar “money management” smanjit će vjerojatnost velikih gubitaka i pretvoriti vaš hobi u pravo ulaganje.

U svijetu financija mnogi koriste termine “risk management” (upravljanje rizikom) i “money management” (upravljanje novcem) gotovo kao sinonime, a oni to u kontekstu klađenja i jesu. Kvalitetnim upravljanjem financijama mi zapravo smanjujemo rizike i čuvamo naš teško stečeni kapital. Cilj nam je smanjiti rizik od gubitka i odlaska u propast!

Na ProTipsterovom blogu već smo pisali o tome koje su oklade najbolje kako bi se spriječio brzi odlazak u propast. Listići s puno parova potencijalno mogu donijeti najveći profit, ali igranje na singlove često će spriječiti naš potpuno bankrot. Naš odabir definitivno su singl oklade, a tada se postavlja pitanje koliko novca uplatiti na pojedinu okladu?

Flat betting naš je odabir

Svaki je igrač drukčiji i svaki će izabrati drugi način ulaganja, ali mi smo pristalice takozvanog flat bettinga. Ovaj način klađenja podrazumijeva da se na svaku okladu bez obzira na visinu koeficijenta uplaćuje isti ulog. Nekome će se činiti čudnom odluka da se i na koeficijent 1,1 kao i na onaj od 3,5 uplati isti iznos, međutim kod našeg izbora singlova najčešće se orijentiramo na over-under oklade, te azijske hendikepe, a koeficijenti kod takvih oklade se uvijek vrta oko 2,00 što znači da flat betting ima svoju logiku. Naravno, uspijete li promašiti 20ak singlova u nizu neće vas spasiti nikakav money management, ali mi ipak ovdje pričamo o situaciji kad pogađate neki uobičajen broj utakmica.

Često ćete na internetu pronaći priče o ulaganju na način da nakon promašenog para udvostručite ulog. Svi takvi sistemi temelje se na pretpostavci da ne možete stalno promašivati, te da imate neograničeni izvor sredstava. Dakle, naš je savjet da se od takvih sistema držite podalje.

Koliki ulog po okladi odabrati?

Odlučili smo na svaku okladu uplaćivati isti iznos, ali sada se postavlja pitanje koji će to iznos biti? Koliko će realnog novca iznositi ta naša jedna jedinica (unit)?

Ponajprije treba razmisliti o tome kakav ste igrač, agresivan ili konzervativan, iskusan ili novak? Odgovori na ova pitanja dat će vam odgovor o visini vašeg unita, odnosno visine uloga po okladi. Profesionalci najčešće na okladu uplaćuju 1-3% visine svoje banke (banka je iznos kojeg ste izdvojili za klađenje). Agresivniji igrači odabrat će 3% banke za ulog, dok će oni konzervativni odabrati 1%.

Možda se nekome ovakvi ulozi čine smiješnima, te se postavlja pitanje zašto ne uložiti 5 ili 10% banke po okladi. Odgovor je vrlo jednostavan, negativna serija može se dogoditi svakome, što je veći ulog po okladi, veća je i vjerojatnost da će vas loša serija uništiti.

Jednom kada ste sve ovo o čemu smo danas pričali odabrali, vrijeme je za klađenje, a u tome vam može pomoći i ProTipster na čijim stranicama možete pronaći čitav niz kvalitetnih tipova. Ukoliko ste, pak, vrlo konzervativan igrač onda bez ikakvog rizika na ProTipsteru možete objavljivati tipove i kupone, te zaraditi novac iz našeg Natjecanje Tipstera.

Dodaj svoj tip

Besplatne oklade i ponude

Do 100£ kladioničkih kredita za nove korisnike.

Minimalni depozit od 5£ i uvjet od 1x riješene oklade kako bi se počelo koristiti kladionički kreditima. Uvjeti o minimalnim koeficijentima, okladama i načinima plaćanja će se primjenjivati. Povrati ne uključuju uloge u kladioničkim kreditima. Vremenska ograničenja i odredbe i uvjeti će se primjenjivati.

BONUS DOBRODOŠLICE DO 122 EUR

Napravite svoj prvi depozit i dobit ćete 100% bonusa do iznosa od 122 EUR i 22 kladionička boda. Ukoliko se bonus doda na račun za sportsko klađenje, morat ćete iznos bonusa izvrtiti pet puta kroz akumulatorske oklade (listiće). Svaki akumulator mora sadržavati najmanje tri para. Najmanje tri para na svakom akumulatoru moraju imati koeficijente od 1,40 ili više.

Ostale Novosti