ProTipster Kladioničarske Novosti

Klađenjem na velik broj parova šanse za dobitak se smanjuju

Klađenjem na velik broj parova šanse za dobitak se smanjuju

Našim je čitateljima već dobro poznato da na ProTipsteru mogu zaraditi bez ikakvog rizika. U našim promocijama, ali i na blogu ProTipstera mogli ste već ranije čitati kako objavljujući tipove i kupone možete zaraditi pravi novac.
Kada objavljujete kupone sa više parova, a nikakav rizik nije uključen oni svakako imaju svoju logiku i vrijednost. Što veći koeficijent pogodite, možete i više zaraditi. Slična je stvar i kada uplaćujete klasične listiće (kupone) u kladionicama, no da li se njih uistinu isplati uplaćivati?

POGODITI VELIK BROJ PAROVA NA LISTIĆU ČESTO JE NEMOGUĆA MISIJA

Svima nama koji se kladimo želja je pogoditi 20-30 parova ukupnog koeficijenta 1000 i na brzinu se obogatiti, no takve stvari jako se rijetko događaju. Pogoditi takav listić ravno je dobitku na lutriji. Od klađenja se nedvojbeno može zarađivati, pa čak i živjeti, no za to je potrebno mnogo strpljenja i mukotrpnog rada, uostalom kao i za svaki drugi posao.

U trenutku kada uplaćujemo bilo kakvu okladu u kladionici, kladionica automatski ima prednost nad nama. Ta je prednost izražena u koeficijentima koji nikada nisu idealni. Naime, kladionice primaju naše uplate, no te uplate nisu “besplatne”. Imamo li teniski meč između tenisača A i tenisača B gdje su šanse za pobjedu 50-50 onda nam kladionice nikad neće ponuditi koeficijente 2,00 i 2,00. Mnogo češće imat ćemo u ponudi 1,91-1,91. U hipotetskoj situaciji kada bi dva kladioničara uplatila po deset kuna na okladu, jedan na tenisača A, a drugi na tenisača B, kladionica bi primila ukupnu uplatu od 20 kuna. Ukoliko je slavio tenisač A, jedan kladioničar dobio bi 19,10 kuna, dok drugi ne bi dobio ništa. Dakle, kladionica je primila 20 kuna uplata, a isplatila je 19,1 kuna što znači da je samo na tome zaradila 0,90 kuna. Dogodi li se da pobijedi tenisač B, situacija će biti identična što znači da kladionica svoj dio dobije bez obzira na ishod meča. Slični principi vrijede za sve oklade i sve sportove, jedino postotak koji kladionica naplaćuje može biti veći ili manji, ovisno kakvu okladu odaberete (pogledajte naš tekst o Azijskim hendikepima za više detalja). Zašto je ovo bitno kada pišemo o listićima? Prvenstveno iz razloga što kladionica svoj dio uzima na svakoj okladi, a kada se oklade množe, eksponencijalno raste i profit kladionice.

KLADIONICE UVIJEK IMAJU KLJUČNU PREDNOST U ODNOSU NA KLADIONIČARE

Drugi problem kod uplate listića predstavlja čista matematička vjerojatnost. Uzmimo ponovno primjer iz prošlog pasusa gdje smo pisali o dva tenisača kod kojih vjerojatnost pobjede iznosi 50-50. U tom slučaju, koga god da odaberemo kao pobjednika, imamo 50% šanse za pogodak. Međutim, odigramo li kupon na kojega ćemo staviti tri takva meča, naša šansa za pogodak pada na 12,5%.  Da, potencijalna nagrada za pogađanje tri oklade na jednom listiću mnogo je veća, ali rizik od pada na listiću eksponencijalno raste. Upravo zato kladionice su i sklone uzimati veće uplate na veći broj parova. Činjenica je da su kladionice u takvim slučajevima u ogromnoj prednosti pred nama, pa čak i ako s vremena na vrijeme netko dobije velik novac, to ih neće ozbiljnije uzdrmati. U spomenutom slučaju sa tri para naše šanse za dobitak su 12,5%, što znači da kladionica ima 87,5% šanse da osvoji cijeli naš ulog! A, mi ovdje pričamo o listiću koji ima samo tri para! Probajte samo izračunati vaše šanse za dobitak kada imate 6, 10, ili čak 15 parova. Dolazimo praktički do statističke pogreške. Nije stoga slučajno da mnoge kladionice daju i dodatne bonuse na veći broj parova, jednostavno zato što su vaše šanse za dobitak znatno manje.

Upravo iz gore navedenih razloga često nam se događaju one poznate situacije “jedan par mi je falio za ogroman dobitak”. I uvijek je to samo jedan par!

U KLAĐENJU STRPLJENJE JE VRLINA

Baš zato kladioničari koji zarađuju na kladionici preferiraju igrati singlove (po jedan par). Matematika je tu jasna i većina kladioničara svjesna je da će na ovaj način biti uspješnija. No, opet većina odabire listiće, a kladionice upravo žive od takvih uplata. Zašto odabiremo listiće? O tome bi vjerojatno nešto više mogla reći psihologija! Svi mi želimo sa 5 kuna dobiti 100 tisuća, a razmišljamo uvijek na način “pa što nam je pet-deset kuna uplate tjedno”. Jasno, nisu to iznosi zbog kojih ćemo si pretjerano razbijati glavu, ali činjenica je da će kladionica kontinuirano zarađivati od nas. S druge strane, dobitak od 7-8 kuna na uplatu od 5 kuna ne zvuči pretjerano primamljivo, no stara poslovica kaže “zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača”. U klađenju je ključna stvar strpljenje. Obogatit se preko noći sigurno nećete, ali pametnom igrom možete polako povećati svoju banku i zarađivati od kladionica. O singlovima ćemo nešto više pisati u budućnosti, a danas nam je samo bio cilj objasniti vam zašto bi ih trebalo preferirati u odnosu na listiće.

PROTIPSTER VAM MOŽE POMOĆI DA ZARADITE OD KLAĐENJA

U odabiru singlova može vam pomoći i ProTipster jer na našim stranicama možete pronaći mnoštvo kvalitetnih tipova. Naravno, tu su i ProTipsterovi kuponi u kojima se bez rizika slobodno možete raspojasati. I u tom slučaju šanse nisu na vašoj strani, no s obzirom da ne riskirate vlastiti novac, vrijedi pokušati!

Besplatne oklade i ponude

Do 100£ kladioničkih kredita za nove korisnike.

Minimalni depozit od 5£ i uvjet od 1x riješene oklade kako bi se počelo koristiti kladionički kreditima. Uvjeti o minimalnim koeficijentima, okladama i načinima plaćanja će se primjenjivati. Povrati ne uključuju uloge u kladioničkim kreditima. Vremenska ograničenja i odredbe i uvjeti će se primjenjivati.

BONUS DOBRODOŠLICE DO 122 EUR

Napravite svoj prvi depozit i dobit ćete 100% bonusa do iznosa od 122 EUR i 22 kladionička boda. Ukoliko se bonus doda na račun za sportsko klađenje, morat ćete iznos bonusa izvrtiti pet puta kroz akumulatorske oklade (listiće). Svaki akumulator mora sadržavati najmanje tri para. Najmanje tri para na svakom akumulatoru moraju imati koeficijente od 1,40 ili više.

Ostale Novosti