ProTipster Kladioničarske Novosti

Kako Tretirati Klađenje Kao Biznis

Kako Tretirati Klađenje Kao Biznis

Ukoliko imate namjeru postati profesionalni kladitelj, morati ćete se zaista potpuno predati ovom nastojanju i početi da tretirate klađenje kao bilo koji drugi posao. Da ste otvorili kafić, sigurno biste vodili knjige, pratili svoj profit, troškove i smišljali načine da privučete nove mušterije. Isto tako, ukoliko se mislite ozbiljno baviti klađenjem I praviti profit, morati ćete pratiti svoje rezultate i analizirati svaki aspekt svake svoje opklade.

Tretirati sportsko klađenje kao biznis može biti priličan izazov, jer je prirodno posmatrati klađenje kao formu zabave i gledati ga iz jedne ozbiljnije poslovne perspective zapravo zahtijeva apsolutnu promjenu u načinu razmišljanja.

Dražnje Odvojenog Bankrolla I Praćenje Rezultata

Ako se namjeravate ozbiljno baviti klađenjem, predlažemo da uvijek držite odvojen bankroll za klađenje od novca koji vam je potreban za svakodnevni život. Korištenje potpuno odvojenog bankrolla čini praćenje dobitaka I gubitaka mnogo lakšim i psihološki je mnogo lakše izgubiti novac koji je rezervisan za klađenje.

Ako ne odvojite svoje dnevne troškove od novca za klađenje, možete sebe dovesti u situaciju gdje stresirate oko ishoda vaših opklada jer vam je novac potreban odmah a to nije ono što želite.

Bilo da držite odvojen bankroll ili ne, jako je važno detaljno pratiti svoje opklade. Mi predlažemo da napravite tabelu u kojoj pratite sve dobitke i gubitke koje ostvarite tijekom vremena. Ova tabela će va pomoći da analizirate svoje rezultate na kraju mjeseca kao i individualne opklade a takva analiza je integralni dio procesa klađenja.

Analiza Podakata: Razvijanje Strategije

Kako biste počeli da se kladite na sport potrebno je da napravite neku strategiju i držite je se. Ovo ne znači da tu strategiju nikada ne trebate mijenjati i prilagođavati kako vrijeme odmiče. Zapravo, pošto se marketi, tečajvi i drugi elementi svijeta kladionica stalno mijenjaju, kako biste dugoročno ostali pobjednik neophodno je mjenjati svoju strategiju i prilagođavati se trenutnoj situaciji.

Svaka prilagodba strategije mora se desiti u skladu sa podacima koje prikupite, i zato je ključno sakupljati podatke o svojim opkladama ukoliko želite biti dugoročni dobitnik. Detaljna tabela sa rezultatima vaših opklada i maksimalnim brojem sitnih detalja pomoći će vam da odlučite da li je neka liga ili market još uvijek profitabilna i da napravite druge sitne prilagodbe u svojoj strategiji.

Mi predlažemo da svako mjesec ili dva uzmete cijeli jedan dan da analizirate svoje prethodne opklade. Izvadite svoju tabelu, pronađite opklade koje ste pravili i pokušajte ih analizirati do najsitnijih detalja. Zašto su vase dobitne opklade bile dobitne? Zašto ste izgubili neke opklade? Da li niste imali sreće ili su odluke koje ste pravili jednostavno bile pogrešne?

Analiza Loših Odluka

Bez obzira koliko ste dobri u klađenju, biti će momenata kada ćete napraviti pogrešne odluke koje će voditi gubicima. Ovo je potpuno normalno a važno je analizirati svoje rezultate i pronaći ovakve lose odluke te pokušati razumiti zašto ste ih napravili i izbjegavati iste greške u budućnosti.

Postoji mnogo razloga zašto kladitelj može napraviti lošu investiciju. Ovi razlozi mogu imati veze sa pohlepom ili taštinom. Uopće nije rijedak slučaj da kladitelji koji se klade profesionalno povremeno naprave neku opkladu jednostavno kako bi pokušali impresionirati svoje prijatelje ili druge kladitelje, a sve to bez dobre analize i pripreme. Uz to, većina kladitelja povremeno postanu pohlepni pa je jako važno paziti na to da imate pravi razlog zašto pravite svaku svoju opkladu.

Još gora od taštine i pohlepe jeste dosada, koja povremeno uzrokuje da se prijavimo na svoje račune na kladionicama i stavljamo nasumične opklade. Čak i profesionalni kladitelji nisu imuni na to da povremeno prave opklade iz čiste dosade, ali zapamtite da vas to košta novca.

Kladionice svakako rade sve što je u njihovoj moći da nas namame reklamama I promocijama, ali posao svakog kladitelja između ostalog je da svaku promociju dobro procjeni i odvaga prije nego pokuša da sa njom napravi nekakav profit.

Sveukupno govoreći, mnogo važnije od toga zašto ste dobili neku opkladu jeste prepoznati zašto gubite kada gubite. Gubici se svakako dešavaju i kao rezultat lose sreće, što je posve normalno, a na vama je da prepoznate kada su gubici došli radi vaših ličnih pogrešnih odluka.

Ako ste spremni početi tretirati klađenje kao posao, ProTipster vam daje mogućnost da napravite svoj bankroll bez ikakvog rizika. Pridružite se našoj zajednici i počnite zarađivati novac sa svojim tipovima bez ikakvih uloga već danas.

Zaključak: Klađenje Kao Posao

Uvijek ovo zapamtite! Možda je postojalo vrijeme u vašem životu kada je klađenje bilo čista zabava, ali ukoliko namjeravate da od klađenja zarađujete ozbiljan novac, vrijeme je da ga počnete tretirati kao posao. Ne dozvolite da emocije, pohlepa, dosada ili drugi vanjski faktori imaju negativan utjecaj na vas. Uvijek imajte na umu svoj cilj i mislite strateški o svakoj svojoj odluci. Bez obzira na to koliko ste opklada izgubili za redom, nemojte odskakati od svoje dobitne strategije.

Odstupanje od strategije brzo nas vodi nazad nasumičnom klađenju i pokušajima da magično predvidimo rezultate a to nije ono što želimo. Klađenje se svodi na traženje vrijednosti i dobrih opklada, pa vam predlažemo da analizirate i tražite opklade većinu svog vremena a kladite se samo povremeno kada napokon nađete dobru opkladu.

Besplatne oklade i ponude

Do 100£ kladioničkih kredita za nove korisnike.

Minimalni depozit od 5£ i uvjet od 1x riješene oklade kako bi se počelo koristiti kladionički kreditima. Uvjeti o minimalnim koeficijentima, okladama i načinima plaćanja će se primjenjivati. Povrati ne uključuju uloge u kladioničkim kreditima. Vremenska ograničenja i odredbe i uvjeti će se primjenjivati.

BONUS DOBRODOŠLICE DO 122 EUR

Napravite svoj prvi depozit i dobit ćete 100% bonusa do iznosa od 122 EUR i 22 kladionička boda. Ukoliko se bonus doda na račun za sportsko klađenje, morat ćete iznos bonusa izvrtiti pet puta kroz akumulatorske oklade (listiće). Svaki akumulator mora sadržavati najmanje tri para. Najmanje tri para na svakom akumulatoru moraju imati koeficijente od 1,40 ili više.

Ostale Novosti