ProTipster Kladioničarske Novosti

Kako Se Kladiti Na Košarku

Kako Se Kladiti Na Košarku

Košarka kao jako brz i uzbudljiv natjecateljski sport, sa mnogo postignutih poena u toku jednog meča nudi i jako uzbudljivo kladioničarsko iskustvo i naravno nove načine da se profitira. Samim time, klađenje na košarku nosi i svoje osnovne vrste opklada koje ćemo u nastavku i objasniti.

Klađenje na konačan ishod

Klađenje na konačan ishod je najjednostavniji i najuobičajeniji oblik klađenja na košarku gdje je najlakše shvatiti rizik kao i vrijednost opklade. Kladioničar odlučuje ulog u izboru momčadi koja će pobijediti, naravno na osnovu prethodnog iskustva ili savjeta (tipova) gdje postoji i mogućnost da meč završi neriješenim ishodom – ali ta mogućnost je daleko manja od one u nogometu, primjera radi.

Kvote su češće decimalne i samim time je, u neku ruku, lakše odrediti favorite i omjer dobitka na osnovu uloga na koji se kladiničar odlučio. Na primjer, u slučaju da ulažemo 10€ na kvotu 2.5 ukupan dobitak će iznositi 25€.

Naravno, postoje i mnogi drugi oblici klađenja na košarku koji često unose dodatnu privlačnost određenim mečevima, od kojih ćemo spomenuti samo one najatraktivnije.

Klađenje s hendikepom

Kada klađenje na konačnog pobjednika ne donosi dovoljne omjere da bismo se kladili na favorite ili je rizik preveliki da bismo se kladili na manje momčadi, klađenje sa hendikepom je jako korisna alatka. U slučaju velike razlike između timova, možemo oduzeti određeni broj koševa favoritima prije početka meča odnosno kladiti se da će pobijediti sa određenom razlikom koševa; ili suprotno tome, možemo se kladiti da će autsajderi izgubiti sa manje od određene razlike igrajući na njih sa određenim hendikepom (na primjer, +7.5 koševa).

Na ovaj način, kladioničarske tvrtke izjednačuju oglede tako da klađenje na mečeve u kojima imamo jako izražene favorite ishod postane neizvjesniji, i samim time napetiji i izazovniji za klađenje, sa unaprijeđenim kvotama i dobicima.

Hendikep će biti prikazan brojkama u + ili -, pa tako naprimjer možemo se kladiti na Cedevitu (+7.5) koja gostuje Crvenoj Zvezdi, u koliko vjerujemo da gosti mogu izbjeći poraz viši od sedam koševa. Ukoliko Crvena Zvezda pobjedi sa 87 – 79, opklada bi bila izgubljena  dok sa svim dodanim poenom za Cedevitu pri ovom rezultatu opklada postaje dobitna.

Klađenje na zbroj koševa

Klađenje na zbrojeve (još poznato kao Preko /Ispod u eng. Over /Under) je klađenje na ukupan zbroj koševa postignutih u toku meča. Jako jednostavno, kladionica će postaviti određenu granicu pri kojoj kladioničari imaju mogućnost da predpostave da li će ukupan zbir koševa prebaciti ili podbaciti taj predložak.

Naravno, možemo se kladiti i na zbroj koševa određenog tima, kao i pojedinaca u momčadima po istom sistemu, što je iznimno popularno u NBA ligi ali i mnogim drugim takmičenjima širom svijeta.

Kladionice sve više uvode i ostale varijacije na klađenje na zbrojeve, koje su lako shvatljive za kladioničare koji su već iskusili klađenje na zbroj koševa na meču.

Iako u ovom kratkom članku dajemo osnovne crte klađenja na košarku, očigledno da postoje i mnoge druge (ili naprednije) forme klađenja koje su ili izvedene iz ovih oblika klađenja ili jedinstvene za ovaj sport.

Kosarka Tipovi

Besplatne oklade i ponude

Do 100£ kladioničkih kredita za nove korisnike.

Minimalni depozit od 5£ i uvjet od 1x riješene oklade kako bi se počelo koristiti kladionički kreditima. Uvjeti o minimalnim koeficijentima, okladama i načinima plaćanja će se primjenjivati. Povrati ne uključuju uloge u kladioničkim kreditima. Vremenska ograničenja i odredbe i uvjeti će se primjenjivati.

BONUS DOBRODOŠLICE DO 122 EUR

Napravite svoj prvi depozit i dobit ćete 100% bonusa do iznosa od 122 EUR i 22 kladionička boda. Ukoliko se bonus doda na račun za sportsko klađenje, morat ćete iznos bonusa izvrtiti pet puta kroz akumulatorske oklade (listiće). Svaki akumulator mora sadržavati najmanje tri para. Najmanje tri para na svakom akumulatoru moraju imati koeficijente od 1,40 ili više.

Ostale Novosti