ProTipster Kladioničarske Novosti

Kako se kladiti na hokej?

Kako se kladiti na hokej?

Nedavno je započela NHL liga, a radi se o najpopularnijoj hokejskoj ligi na svijetu. Hokej je u svijetu jedan od najzastupljenijih sportova u klađenju, a kako kod nas nije pretjerano popularan odlučili smo vam predstaviti osnove klađenja na ovaj sport, poglavito na NHL.

Kako se kladiti na NHL: Osnovne oklade

Baš kao i u nogometu ili košarci, osnovna oklada u hokeju je takozvani Money Line, a konkretno u NHL-u to je oklada na pobjednika susreta.

Osim Money Linea, tu su i hendikepi koji su u NHL-u ponuđeni kada je jedna momčad u statusu favorita u odnosu na drugu. Kako bismo dobili bolje kvote, bookmakeri će nam ponuditi hendikep kojim se u biti kladimo na to s koliko će razlike pobjednička momčad slaviti.

Naposljetku, tu je i zbroj golova, popularni over-under. Oklade na ovom tržištu identične su onim nogometnima, razlika je jedino u tome što se u hokeju zbog većeg broja golova ne nude overi i underi na četvrtine (O5,25 ili U5,75), već samo kao U4,5 ili O5.

Prilikom odabira hokejskih oklada uvijek se dobro unaprijed upoznati s pravilima kladionice o ovom sportu. Neriješeni ishodu u NHL-u nisu tako rijetki, a postoje kladionice kod kojih se overi i hendikepi računaju samo za regularnih 60 minuta igre, dok se kod nekih u obzir uzimaju i produžetci.

Istražite momčadi i igrače

Za razliku od sportova kao što su nogomet ili košarka gdje je često najučinkovitiji napadač ključan za pobjedu, u hokeju je situacija nešto drukčija. Daleko najveći utjecaj na ishod utakmice u hokeju ima vratar, a njegovu bismo ulogu mogli usporediti s ulogom bacača u bejzbolu.

Uloga vratara u nogometu, rukometu i sličnim sportovima jest velika, no ne može se usporediti s onom u hokeju gdje on ima daleko najveću odgovornost u momčadi. Ne treba podcijeniti ulogu niti drugih pozicija u momčadi, no čestu u hokeju na račun kvalitete vratara možete doći do uspjeha.

Dakle, jedna od osnovnih stvari kod klađenja na NHL jesu svježe i kvalitetne informacije o vratarima, poglavito da li je neka momčad u utakmici odlučila odmoriti prvog golmana. Ovakve situacije vrlo su česte kada momčad igra dva dana zaredom, no nisu i pravilo, te stoga treba biti što bolje informiran o vrataru.

Druga bitna stvar kod odabira oklade jest obrana. Naime, braniči u hokeju nisu samo braniči, postoje oni koji su ofanzivno nastrojeni i koji imaju tendenciju kreiranja ofanzivnih poteza i povlačenja ekipe u brze kontre.

Proučavanje statistike vratara i navika braniča biti će vam odlična baza za odabir dobitnih oklada.

Važnost informacija

Osim istraživanja momčadi i igrača, prilikom klađenja na NHL treba pratiti i sve druge novosti, od ozljeda igrača, trenerskih promjena, priča o draftu, do raznoraznih glasina. S obzirom da NHL kod nas ne spada u red najpopularnijih sportova, navest ćemo vam ovdje nekoliko Twitter računa koje vrijedi pratiti:

@NHL – službeni Twitter račun NHL lige

@NHLPlayerSafety – Poseban Twitter račun koji se bavi suspenzijama igrača

@IneffectiveMath – Twitter račun koji se bavi analizom i statistikom u hokeju

Naravno, tu je i ProTipster. Naši registrirani korisnici dolaze i iz zemalja poput Češke, Slovačke, Rusije gdje je hokej iznimno popularan, pa se stoga na dnevnoj bazi može pronaći odličnih tipova koji vam mogu donijeti zaradu na kladionici.

Ostale Novosti