ProTipster Kladioničarske Novosti

Isplati li se kladiti na nogomet?

Isplati li se kladiti na nogomet?

NOGOMET JE DALEKO NAJPOPULARNIJI SPORT U KLAĐENJU

Na našim, ali ne samo na našim, prostorima nogomet je daleko najpopularniji sport, a u skladu s tim nogomet je i sport na kojeg se najviše ljudi kladi i na kojeg se uplaćuje najviše novca. Međutim, nogomet je zapravo jedan od najnezahvalnijih sportova za klađenje.

Možda se netko neće složiti s mojim mišljenjem, ali nekoliko je razloga zašto nogomet smatram sportom kojeg je jako teško prognozirati. Naime, nogomet je jedan od rijetkih sportova u kojemu su moguća tri ishoda. Naše kladionice često nude i tri ishoda na košarkaške ili hokej utakmice, no u ova dva sporta redovito se ide u produžetak tako da na kraju ipak imamo samo jednog pobjednika. Da, neodlučeni ishodi mogući su u rukometu, vaterpolu, čak i u američkom nogometu ili ragbiju, no toliko su rijetki da predstavljaju više statističku pogrešku nego pravilo. Dakle, na kraju nam ostaje samo nogomet kao jedini sport na kojeg se ozbiljnije kladi, a u kojem su mogući neodlučeni ishodi. Postavimo li apstraktnu situaciju da imamo dvije potpuno identične ekipe u odbojci (bez troškova kladionice) onda bi unaprijed koeficijenti za njihovu međusobnu utakmicu bili 2,00 i 2,00 što će reći da postoji 50% šanse za svaki od ishoda. S druge strane, ukoliko istu situaciju imamo u nogometnoj utakmici koeficijenti bi morali biti 3,00-3,00-3,00 odnosno mogućnost svakog ishoda je 33,33%. Čak i ljudima koji nisu na “ti” s brojevima, matematikom i statistikom jasno je kako će odabir točnog ishoda u nogometu biti znatno teži od pogađanja ishoda odbojkaške utakmice.

Sljedeći problem s nogometom jest činjenica što se radi o sportu s daleko najmanjim brojem pogodaka. Što je više u utakmici pogodaka (poena ili čega već) veća je i vjerojatnost da će kvalitetniji suparnik doći do pobjede. U nogometu, pak, do pobjede možete doći i s jednim pogotkom, a često će slabije momčadi biti zadovoljne i remijem. Dakle, ovdje imamo problem da su u nogometu iznenađenja češća nego u nekim drugim sportovima. Uzet ću za primjer sada momčad Barcelone koja je trenutno vodeća u Primeri, a namjerno sam uzeo španjolski primjer jer se radi o ligi gdje su dva kluba znatno jača od ostatka konkurencije i dojma smo da uvijek (ili gotovo uvijek) dolaze do pobjeda. Međutim, statistika kaže da ta Barcelona u 35 kola ima 25 pobjeda, što znači da nije slavila u gotovo 30% svojih utakmica. Slične brojke dobit ćemo i u ostalim jačim europskim ligama, čak će često postotak utakmica u kojima favoriti ne pobjeđuju biti i veći. Usporedimo sada brojke s najjačim odbojkaškim ligama u Europi (kad smo već odbojku uzeli za primjer). U Italiji je nakon regularnog dijela sezone Civitanova bila prva sa omjerom 23-3, dakle slavila je u više od 88% utakmica. U Poljskoj je regularni dio sezone na prvom mjestu završio Kedzierzyn-Kozle sa omjerom 26-4 ili gotovo 87% pobjedi, dok najekstremniji primjer imamo u Rusiji gdje Zenit iz Kazanja ima 26-0. Zaključak je jasan, nogomet je u globalu nepredvidljiv sport u kojem favoriti rjeđe pobjeđuju nego u sportovima s većim brojem poena.

Posljednji problem s nogometom jest upravo njegova popularnost koju smo spomenuli na početku. Popularnost nogometa znači da na njega dolazi daleko najveći broj uplata, a posljedično to znači da će kladionice na njega obratiti posebnu pozornost. Uloviti pogrešku na jačoj nogometnoj ligi ravno je lutriji i rijetko će se u ponudi naći pogrešna margina ili koeficijent. U odbojci na primjer koja nije toliko popularan sport pogreške se mogu dogoditi, a na njima se može i dobro zaraditi.

NI KLADIONICE NISU IMUNE NA POGREŠKE

Nakon svega što sam rekao ispalo bi da se na nogomet uopće ne treba kladiti, no nije nogomet bez razloga najpopularniji za klađenje. Na svaki minus koji sam ranije spomenuo dolazi i barem po jedan plus.

Daleko najveći plus s nogometom je što se radi o sportu na kojeg će biti dozvoljene i najveće uplate. Kako kladionice rijetko griješe u postavljanju koeficijenata na nogometne utakmice, a na njega dolazi i najviše uplata, onda će kladionice biti sklone prihvatiti i veće uplate na ovaj sport. Za primjer uzimam jednu od najpoznatijih europskih kladionica koja se bavi pretežno azijskim hendikepima. Na singl okladu na polufinale Lige prvaka između Monaca i Juventusa danas se prihvaćaju oklade do gotovo 14 tisuća eura. U ponudi iste kladionice danas se nalazi i playoff najjače europske odbojkaške lige, talijanske, a na utakmicu između Trentina i Macerate moći ćete uplatiti do 230 eura. Većina nas ne uplaćuje oklade veće od 200 eura tako da nam možda sve to skupa i nije relevantno, no postanete li uz pomoć ProTipstera kladionički profesionalac, onda će vam takve stvari itekako biti značajne.

Druga je prednost nogometa i njegove popularnosti velik broj raznovrsnih oklada koje se mogu uplaćivati. Na nogometu se možete praktički kladiti na sve što vam padne napamet, na ishod, točan rezultat, strijelce, preokrete, broj žutih kartona, minutu pogotka i tko zna što sve ne. Što je ponuda raznovrsnija to je i mogućnost pogreške kladionice veća. Možda kladionice neće pogriješiti u postavljanju koeficijenata na ishod susreta, no itekako se mogu zabuniti kod žutih kartona, broja kornera i sličnih, ne toliko popularnih, tržišta.

Nadalje, nogomet se igra praktički u svakoj zemlji svijeta. U ponudama kladionice doslovno je na tisuće liga iz svakog kutka zemaljske kugle. Najveći broj oklada dolazi na jake europske lige i europska kontinentalna natjecanja, no manje lige i kladionice slabije prate. Na ProTipsteru možete pronaći i takve oklade, a one će vam pomoći da pobijedite kladionicu na terenu gdje nad njom imate prednost. Specijalizirate li se na primjer za azerbajdžansku ligu, mnogo je veća vjerojatnost da ćete pronaći pogrešku, nego ako se kladite na Primeru, Serie A ili Premiership.

Na kraju tu su i live oklade. Popularnost nogometa diktira i njegovu dostupnost na live klađenju, a praktički gotovo sve nogometne utakmice dostupne su i za live klađenje. Klađenje uživo nekim je igračima Ahilova peta (uključujući i autora teksta), no neki se na njima znaju obogatiti. ProTipster je prepoznao vrijednost live klađenja i baš zato na našim stranicama možete pronaći i prognoze za oklade uživo.

PROTIPSTER ĆE VAM POMOĆI DA POSTANETE PAMETAN KLADIONIČAR

Nismo vam ovim tekstom htjeli sugerirati da se kladite ili ne kladite na nogomet, ali smo htjeli baciti i neko drugo svijetlo na najvažniju sporednu stvar na svijetu. Većina nas ionako će na kraju dana uplaćivati novac na omiljeni sport, ali ako to već činimo, onda je bolje da budemo pametni u klađenju. Na ProTipsteru cilj nam je pobijediti kladionice, a iz velikog broja prognoza koje vam nude naši tipsteri vjerojatno ćete i vi pronaći nešto za sebe.

Besplatne oklade i ponude

BONUS DOBRODOŠLICE DO 122 EUR

Napravite svoj prvi depozit i dobit ćete 100% bonusa do iznosa od 122 EUR i 22 kladionička boda. Ukoliko se bonus doda na račun za sportsko klađenje, morat ćete iznos bonusa izvrtiti pet puta kroz akumulatorske oklade (listiće). Svaki akumulator mora sadržavati najmanje tri para. Najmanje tri para na svakom akumulatoru moraju imati koeficijente od 1,40 ili više.

Do 100£ kladioničkih kredita za nove korisnike.

Minimalni depozit od 5£ i uvjet od 1x riješene oklade kako bi se počelo koristiti kladionički kreditima. Uvjeti o minimalnim koeficijentima, okladama i načinima plaćanja će se primjenjivati. Povrati ne uključuju uloge u kladioničkim kreditima. Vremenska ograničenja i odredbe i uvjeti će se primjenjivati.

Ostale Novosti