ProTipster Kladioničarske Novosti

Cash Out Opcija: Kako Funkcioniše I Ima Li Smisla

Cash Out Opcija: Kako Funkcioniše I Ima Li Smisla

Koliko puta u životu ste doživjeli da vašu opkladu ili tiket obori gol u sudijskoj nadoknadi ili samo jedan par na tiketu od 20 parova. Ako ste se ikada kladili, ovo vam se sigurno dogodilo. Iz ovog razloga, mnogo ljudi voli da se ogradi igrajuči posljednji par na tiketu u kontru ukoliko vrijeme to dopušta, ali online kladionice nude još i lakšu opciju da se ogradite od potencijalnog gubitka u zandji čas.

Cash out opcija kod online kladionica dopušta igračima da naplate dio svog dobitka bez da čekaju sami kraj utakmica ili posljednjeg para na tiketu. Zapravo, cash out možete napraviti u skoro svakom trenutku od momenta uplate do kraja posljednjeg para, a tečaj po kojem će vas kladionica isplatiti ovisiti će od toga koliko ste parova već pogodili i koji je trenutni rezultat utakmice u toku.

Na našoj platformi možete pronaći neke od najboljih sportskih tipova na svijetu, a sa cash out opcijom, sada imate još i veću šansu dobitka.

Da Li Se Cash Out Isplati?

Gledano sa čisto matematičkog stajališta, cash out opcija nikada nije dobra ideja. Niži tečaj naravno ima smisla, jer još uvijek niste prošli sve parove, ali problem je u tome što kladionica tečaj za cash out opciju dodatno smanji kako bi vas na neki način kaznila što ne igrate do samog kraja.

U tom smislu, cash out vam uvijek oduzima mali procenat vrijednosti vašeg trenutnog tiketa. Međutim, svakako postoje momenti kada je cash out dobra ideja. Na primjer, ukoliko ste na ivici da prođete veliki tiket sa mnogo parova a posljednji par na tiketu je dosta niskog tečaja, kladionica vas neće suviše kazniti što isplaćujete prije vremena.

Ovakva isplata može vam uštediti novac i naročito živce ukoliko baš taj posljednji par krene naopako. Kada su dobici veliki a ulozi niski, nema ništa lošeg u isplaćivanju opklade prije vremena. Međutim, nemojte da vam cash out postane običaj, jer sa ovom opcijom gubite dio potencialnog profita i značajno smanjujete šanse da na duge staze budete profitabilan kladioničar.

Kako Mogu Isplatiti Opkladu Prije Vremena

Kladionice koje dopuštaju cash out opciju neće vas tjerati da se puno mučite oko isplate. Na vašem tiketu obično će stajati dugme na kojem će pisati cash out i iznos koji trenutno možete dobiti od kladionice za svoj tiket.

Ovaj iznos redovno se mjenja kako rastu i padaju tečajevi vaših opklada na tiketu a što se dešava usljed promjena na terenima ili drugih faktora. Kladionica će za vas izračunati iznos koji možete dobiti za vaš tiket a na vama je da odlučite da li da ga prihvatite.

Naš savjet je svakako da budete oprezni sa cash out opcijom i ne koristite ju prečesto osim u situacijama gdje su dobici ogromni u poređenju sa ulozima. U takvim situacijama, ponekad je bolje uzeti siguran veliki dobitak nego se kockati za još veći.

Ostale Novosti