ProTipster Kladioničarske Novosti

Važnost forme u klađenju na nogomet

Važnost forme u klađenju na nogomet

O tome što je bitno u odabiru oklada na nogometne utakmice već smo pisali, a radi se o domaćoj i gostujućoj statistici, broju golova, trenerima i igrama određene momčad. Što više detalja znate veća je vjerojatnost kako ćete biti uspješni u klađenju na nogomet.

U svemu tome posebno se izdvaja forma pojedine momčadi, a koju mnogi uzimaju kao odlučujuću u odabiru oklada. Nije stoga slučajno da u mnogim kladioničkim tjednicima ili stranicama za rezultate uživo uvijek sa strane stoji naznačena aktualna forma pojedine ekipe.

OKLADE TEMELJENE NA REZULTATIMA

Mnogi će tako svoje nogometne oklade odabirati isključivo na temelju posljednih utakmica pojedine ekipe, ali rezultati sami rijetko su pravi indikator igara momčadi. Naime, neka ekipa može imati tri pobjede u nizu, no te pobjede mogu biti protiv tri posljednjeplasirane momčadi. Možda je jedna momčad odlična kod kuće, a možda jako loša na strani?
Sam način na koji se došlo do pobjeda izuzetno je važan. Ekipa koja pobjeđuje sa tri razlike definitivno je napravila bolji posao od one koja je slavila sa 1-0. Takve stvari vrlo su važne u ocjenjivanju vrijednosti oklade. Statistika na domaćem/gostujućem terenu u kombinaciji s brojem golova u pobjedi je, dakle, mnogo bolja referenca od samih rezultata.

MEĐUSOBNI OMJER

Posljednji međusobni susreti mogu biti indikator kako jedna momčad igra protiv sadašnjeg suparnika, no u obzir u tom slučaju treba uzeti promjene, koje mogu biti brojne, u oba tabora. Od posljednjeg međusobnog susreta možda su klubovi doveli nove kvalitetne igrače, možda su ostali bez ključnih igrača, možda imaju ozlijeđene neke igrače? Dakle, utakmice igrane prije više od godine dana ne bi trebale biti pravi indikator.

ZEMLJOPIS I EUROPSKE UTAKMICE

Mnoge momčadi tijekom sezone nastupaju u europskim kupovima i domaćim natjecanjima. Ukoliko je ekipa igrala u gostima tijekom tjedna, možda je na put potrošila nekoliko sati, a sve to može imati utjecaja na umor, te posljedično i na sljedeći nastup.

Također, postoji mogućnost da će trener kod gustog rasporeda odigravanja utakmica dati dan ili više odmora nekom važnom igraču. Možda je trener ocijenio da mu je sljedeća utakmica mnogo važnija od prve na rasporedu, te će upravo za nju čuvati neke igrače. Sve to može utjecati na izvedbe određene momčadi.

U periodima kada se igraju reprezentativne utakmice u obzir treba uzeti putovanja igrača koja mogu biti jako daleka, a što će također imati utjecaja na sljedeći nastup kluba.

ISPLATI LI SE OKLADE BAZIRATI NA RECENTNOJ FORMI?

Iz svega što smo naveli da se zaključiti da je recentna forma bitan faktor u odabiru oklade, no ona definitivno ne smije biti i jedini razlog odabira oklade. Kao što smo vidjeli iz priloženog teksta u obzir kod odabira oklade treba uzeti i čitav niz drugih faktora koji su mogli imati utjecaja na prijašnje rezultate.

Dakako, nije naodmet pogledati niti razmišljanja drugih tipstera koji mogu biti bolje upoznati s pojedinim ligama, a baš zato postoji i ProTipster, velika zajednica tipstera iz čitavog svijeta. Na ProTipsteru svakog dana možete pronaći čitav niz kvalitetnih tipova koje vrijedi provjeriti.

Besplatne oklade i ponude

Do 100£ kladioničkih kredita za nove korisnike.

Minimalni depozit od 5£ i uvjet od 1x riješene oklade kako bi se počelo koristiti kladionički kreditima. Uvjeti o minimalnim koeficijentima, okladama i načinima plaćanja će se primjenjivati. Povrati ne uključuju uloge u kladioničkim kreditima. Vremenska ograničenja i odredbe i uvjeti će se primjenjivati.

BONUS DOBRODOŠLICE DO 122 EUR

Napravite svoj prvi depozit i dobit ćete 100% bonusa do iznosa od 122 EUR i 22 kladionička boda. Ukoliko se bonus doda na račun za sportsko klađenje, morat ćete iznos bonusa izvrtiti pet puta kroz akumulatorske oklade (listiće). Svaki akumulator mora sadržavati najmanje tri para. Najmanje tri para na svakom akumulatoru moraju imati koeficijente od 1,40 ili više.

Ostale Novosti