ProTipster Kladioničarske Novosti

Kako se kladiti na bejzbol?

Kako se kladiti na bejzbol?

Većini europskih kladitelja ljeto nije pretjerano zanimljiv period, no pogrešno bi bilo kako se u najtoplijem godišnjem dobu na sportskim terenima apsolutno ništa ne događa. Hladniji mjeseci na Starom kontinentu rezervirani su pretežno za nogomet, dok u Americi vladaju NFL i NBA. Međutim, ljeti je sezona u bejzbolu u punom jeku i mnogi se kladitelji u tom periodu fokusiraju baš na ovaj sport koji je popularan diljem Sjeverne i Srednje Amerike, te Dalekog istoka.

S obzirom da bejzbol na našim prostorima nije pretjerano popularan sport odlučili smo vas pobliže upoznati s određenim okladama koje kladionice nude na njega. Mnogi profesionalni kladioničari kunu se kako je bejzbol zapravo sport u kojem se najlakše vidi uspjeh i vještina pojedinog kladioničara, a razlog tome ogroman je broj utakmica koje se igraju tijekom jedne sezone.

Daleko najpopularnija bejzbolska liga u kojoj igra krema ovog sporta jest ona sjevernoamerička, popularni MLB (Major League Baseball), a zapravo je za mnoge lokalne kladionice MLB i sinonim za bejzbol. U ovom tekstu nećemo se pretjerano baviti samim sportom i strategijama za klađenje na njega, već ćemo dati osvrt na ponudu kladionica na bejzbol, te kako se na njega kladiti. Za sam početak napomenut ćemo kako je za uspješnu bejzbolsku strategiju u obzir potrebno uzeti nekoliko faktora: učinak početnog bacača i njegovih zamjena, učinak momčadi na domaćem ili gostujućem terenu, međusobni susreti, te očekivanja od napada pojedinih momčadi.

Koeficijenti za bejzbol tijekom ljetnih su dana dostupni na dnevnoj bazi, a zbog nedostatka ponude ostalih sportova igraju ih kako profesionalni igrači, tako i oni kojima je klađenje prvenstveno zabava. Nekoliko je osnovnih tipova oklada na bejzbol, a kako se mnogi naši čitatelji klade na stranim kladionicama koristit ćemo ovdje njihove engleske nazive: moneylinetotalsrunline.

Klađenje na MLB moneyline

Moneyline oklade u bejzbolu su zapravo oklade na pobjednika utakmice. Konkretan primjer, danas je na rasporedu utakmica Miami Marlinsa i Chicago Cubsa gdje kladionice nude 2,19 na Miami i 1,775 na Cubse. Princip je isti kao i kod najpopularnijih oklada na nogometne utakmice, a jedina je iznimka što u bejzbolu neriješenog rezultata nema. Ukoliko je nakon devet inninga rezultat izjednačen utakmica ide u dodatne inninge sve dok ne dobijemo pobjednika.

U MLB moneyline okladama rijetko ćemo kada imati velike favorite i potpune autsajdere kao što se događa u nogometu. Koeficijente poput 1,10 ili 1,20 u ovom sportu nećete gotovo nikad vidjeti. Kako svaka momčad u MLB-u tijekom regularne sezone odigra čak 162 utakmice jasno je da su iznenađenja moguća i vrlo česta, pa baš zato mnogi profesionalni kladioničari u bejzbolu traže autsajdere na koje se isplati kladiti. Tipičan primjer takvog autsajdera bila bi momčad koja ima jako loš omjer, ali i jednog dobrog bacača koji redovito pobjeđuje.

Klađenje na totalse u MLB-u

Totalsi su u MLB-u zapravo ekvivalent nogometnih over/under oklada, a jedina je razlika što sama linija runova (ili poena kako bi svima bilo jasnije) nije fiksna. Linije su od utakmice do utakmice različite pa je ona tako danas za susret Atlanta Braves – San Francisco Giants 9, a na Texas Rangers – Toronto Blue Jays 10,5. U biti linija predstavlja granicu runova koju postavlja kladionica, a na vama je samo da pogodite hoće li runova biti više ili manje.

Klađenje na runline u MLB-u

Ukoliko povlačimo paralelu s nogometom onda je runline najbliža hendikepima, pogotovo azijskima. Naime, runline na bejzbolu je uglavnom 1,5 (može biti i veći i manji, no uglavnom je 1,5) što znači da se jednoj momčadi uoči početka dodaje ili oduzima 1,5 runova (poena). Za primjer ćemo ponovno uzeti utakmicu Miami Marlinsa i Chicago Cubsa. Kao što smo vidjeli Cubsi su u toj utakmici favoriti, ali uzmete li okladu na runline 1,5 onda to znači da Cubsi moraju pobijediti sa najmanje dva razlike kako bi vaša oklada bila dobitna. Koeficijent za to jest 2,33. Uzmete li u runline okladu na Miami, Miami ne smije izgubiti više od 2 razlike, a kvota je 1,68. Zapravo identična situacija kao i s azijskim hendikepima u nogometu.

Ukoliko vam je bejzbol poptuno nepoznat nemojte se zaletati s okladama na ovaj sport. Probajte ući u srž sporta, pratiti rezultate, a naravno dobre tipove možete pokupiti i s naše stranice.

Tipovi za bejzbol

Besplatne oklade i ponude

Do 100£ kladioničkih kredita za nove korisnike.

Minimalni depozit od 5£ i uvjet od 1x riješene oklade kako bi se počelo koristiti kladionički kreditima. Uvjeti o minimalnim koeficijentima, okladama i načinima plaćanja će se primjenjivati. Povrati ne uključuju uloge u kladioničkim kreditima. Vremenska ograničenja i odredbe i uvjeti će se primjenjivati.

BONUS DOBRODOŠLICE DO 122 EUR

Napravite svoj prvi depozit i dobit ćete 100% bonusa do iznosa od 122 EUR i 22 kladionička boda. Ukoliko se bonus doda na račun za sportsko klađenje, morat ćete iznos bonusa izvrtiti pet puta kroz akumulatorske oklade (listiće). Svaki akumulator mora sadržavati najmanje tri para. Najmanje tri para na svakom akumulatoru moraju imati koeficijente od 1,40 ili više.

Ostale Novosti